Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

70+ ιδέες για την τακτοποίηση βιβλίωνΒιβλία, περιοδικά, εφημερίδες. Όσο περισσότερα αγαπάτε το διάβασμα τόσο πιο συχνό το ερώτημα "μα που να τα βάλω;" 

Αν λοιπόν τα έπιπλα βιβλιοθήκες ή τα ράφια σας δεν επαρκούν, δημιουργήστε νέους αποθηκευτικούς χώρους που θα χωρούν όσο γίνεται περισσότερα χωρίς να καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Πάντα υπάρχουν κρυφά και φανερά σημεία για να αξιοποιηθούν, ακόμη και στο πιο μικρό δωμάτιο, αρκεί π.χ να εκμεταλλευτείτε ολόκληρο το ύψος των τοίχων αφού και ...πάνω από τις πόρτες υπάρχει χώρος για αρκετά μεγάλα ράφια ή να μην δεσμεύετε χώρους με μικρά τραπέζια/έπιπλα αποτελούμενα από την κεντρική τους μόνο επιφάνεια, αυτά που διαθέτον επιμέρους ράφια/χωρίσματα σαφώς είναι περισσότερο λειτουργικά ειδικά για μικρούς χώρους. 

Κάντε έναν βασικό διαχωρισμό στα βιβλία που δεν ανατρέχετε συχνά και μπορούν να τοποθετηθούν και σε πιο "απρόσιτα" σημεία και για όλα τα άλλα εκμεταλλευθείτε κυρίως το ύψος  του σημείου που θα τα τοποθετήσετε. Με βιβλιοθήκες ή ράφια που επεκτείνονται σε ολόκληρο το ύψος του τοίχου, όπως και με την κάθετη διάταξη στα ράφια (το ένα βιβλίο πάνω και όχι δίπλα στο άλλο) είναι βέβαιο πως στον ίδιο χώρο θα χωρέσουν πολύ περισσότερα.

Για όσα περισσέψουν εκτός ραφιών όπως και για συλλογές από περιοδικά, χρησιμοποιείστε κουτιά, καλάθια κλπ. και αξιοποιείστε όλους τους χώρους ακόμη και κάτω από ορισμένα έπιπλα όπως τραπεζάκια, καναπέδες κλπ. ή αν εκτιμάτε πως με αυτό θα λύσετε οριστικά το πρόβλημα, αποφασίστε να παραγγείλετε σ΄έναν ξυλουργό μια ειδική σύνθεση είτε βιβλιοθήκης είτε ραφιέρας, προσαρμοσμένη ακριβώς στις ανάγκες σας.

Το βασικότερο πρόβλημα αν ο όγκος των βιβλίων σας είναι μεγάλος και οι κλειστοί αποθηκευτικοί χώροι σας λίγοι, είναι η καταπόνησή τους από την σκόνη. Κυρίως για παλιά και ακριβά βιβλία λοιπόν, με ιδιαίτερη είτε εμπορική είτε συναισθηματική για εσάς αξία, προτιμήστε ακόμη και να τα κρύψετε σε μια βαλίτσα κάτω από το κρεβάτι ή οπουδήποτε αλλού θα προστατευθούν από την φθορά, αντί να τα ...επιδεικνύετε σε κάποια ανοιχτά ράφια όλο και πιο κιτρινισμένα. Τα βιβλία είναι γνώση, δεν είναι διακοσμητικό αντικείμενο, δεν τα διαλέγουμε για να ταιριάζει το εξώφυλλό τους με το ...ριχτάρι του καναπέ και σε όποια προσπάθεια και ιδέα για να τα τακτοποιήσουμε, το κύριο είναι να διατηρούνται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση με το πέρασμα του χρόνου. 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...