Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

✔ «Διαβάζω για τους άλλους»: Καμπάνια οικονομικής υποστήριξης για την δημιουργία studio ηχογράφησης ακουστικών βιβλίων για τους τυφλούς




✔ Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα στούντιο στο οποίο θα ηχογραφούνται όλο και περισσότερα βιβλία για τους τυφλούς.




Ο Στόχος μας:

Το «Διαβάζω για τους άλλους» είναι πιστοποιημένος φορέας παραγωγής ακουστικών βιβλίων για τυφλούς από τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) και έχει -μέσα στα τα τρία πρώτα χρόνια λειτουργίας του- ηχογραφήσει 123 ακουστικά βιβλία σε χορηγούμενα/δωρεάν στούντιο με τη βοήθεια εθελοντών αναγνωστών. Εμείς όμως θέλουμε να παράγουμε 123 βιβλία τον χρόνο! Για να το καταφέρουμε αυτό χρειαζόμαστε τη δική σας βοήθεια. Έτσι συμβάλλουμε όλοι μαζί σε μια κοινωνία με ισότιμη πρόσβαση στην γνώση και στη μάθηση για όλους. Γιατί τα ακουστικά βιβλία για τυφλούς είναι ελάχιστα. Γιατί οι τυφλοί φοιτητές δεν έχουν πανεπιστημιακά συγγράμματα σε braille ή σε ακουστική μορφή για να μπορούν να διαβάσουν. Γιατί είναι συνταγματικό δικαίωμα του καθένα να μπορεί να επιλέξει για να διαβάσει όποιο βιβλίο επιθυμεί.

✔ Δείτε εδώ την καμπάνια οικονομικής υποστήριξης (crowdfunding) για την δημιουργία studio ηχογράφησης βιβλίων: https://rebrand.ly/dgtaAmb




Ποιοι είμαστε και τι κάνουμε:

Κύριος στόχος του Διαβάζω για τους Άλλους είναι η συνεχόμενη ηχογράφηση και παραγωγή ακουστικών βιβλίων (ακαδημαϊκών και λογοτεχνικών) για τυφλούς. Επίσης, εθελοντές του Διαβάζω για τους Άλλους διαβάζουν ζωντανά σε ηλικιωμένους σε γηροκομεία, σε κλινήρεις σε νοσοκομεία, σε αναλφάβητούς σε φυλακές, σε παιδιά σε ορφανοτροφεία. Την ιδέα για το Διαβάζω για τους Άλλους εμπνεύστηκε η Αργυρώ Σπυριδάκη. Σε συζήτηση με τον φίλο της, Θοδωρή Τσάτσο, ο οποίος είναι εκ γενετής τυφλός, σχετικά με βιβλία που έχουν διαβάσει, η Αργυρώ συνηδειτοποίησε, πόσο λίγοι, σε σχέση με την παγκόσμια λογοτεχνική παραγωγή, είναι οι διαθέσιμοι τίτλοι ακουστικών βιβλίων στην Ελλάδα για τους μη βλέποντες. Αποφάσισε λοιπόν να εμπνεύσει εθελοντές να αφιερώσουν λίγο από τον χρόνο τους, ώστε να ηχογραφήσουν ένα βιβλίο ο καθένας, σε εξοπλισμένα στούντιο ηχογράφησης, για να εμπλουτιστεί η ακουστική βιβλιοθήκη των τυφλών. Από την πρώτη συνάντηση εθελοντών του Διαβάζω για τους Άλλους, τον Ιανουάριου του 2015, μέχρι σήμερα έχουμε ηχογραφήσει 123 βιβλία, έχουμε συνεργαστεί για την πραγματοποίηση ζωντανών αναγνώσεων με 17 ιδρύματα για παιδιά και 21 γηροκομεία, βοηθώντας πάνω από 1000 ανθρώπους να νιώσουν ζεστασιά, φροντίδα και αγάπη και κρατώντας τους έτσι συντροφιά. Τίποτα από αυτά δεν θα είχε πραγματοποιηθεί χωρίς τους εθελοντές τους Διαβάζω που αποτελούν την κάρδια και την κινητήριά δύναμή του! Μέχρι σήμερα οι εγγεγραμμένοι εθελοντές μας είναι πάνω από 3,245 άτομα και βρισκόμαστε σε 4 πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Χανιά).

Μπορείτε να συνεισφέρετε κάνοντας τη δωρεά σας σε αυτή τη σελίδα μέσω Paypal.

 Σε περίπτωση που κάποιος όμως το επιθυμεί μπορεί να κάνει κατάθεση για τον σκοπό αυτό και στον παρακάτω Τραπεζικό λογαριασμό του Διαβάζω για τους Άλλους στην Alpha Bank.

 ΔΙΑΒΑΖΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ GR5401401270127002002023278 ALPHABANK

Απαραίτητο είναι να φαίνεται στην αιτιολογία το όνομά σας και η ένδειξη Studio.  
 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...