Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ξεφυτρώνουν βιβλιοθήκες!



Αν σας αρέσουν τα βιβλία και οι δημιουργικές παρεμβάσεις στην πόλη, σίγουρα θα σας αρέσει η νέα προσθήκη στους κεντρικούς της δρόμους από τα χέρια μιας από τις πιο δραστήριες ομάδες της. Οι Thessaloniki Next2U, μια ομάδα εθελοντών που εδώ και τρία χρόνια δίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά χρώμα στην Θεσσαλονίκη, εγκαθιστά τώρα στους δρόμους της κινητές ανταλλακτικές βιβλιοθήκες, με τον διόλου τυχαίο τίτλο Think Tank, που θα μας περιμένουν όλο το 24ωρο να "βουτήξουμε" το κεφάλι μας στο διάβασμα. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.


Ποιοι είναι οι Thessaloniki Next2U; Ο πυρήνας της ομάδας αποτελείται από περίπου 10 άτομα. Ο καθένας δραστηριοποιείται επαγγελματικά σε διαφορετικούς τομείς, όπως η ιατρική, η εκπαίδευση, η αρχιτεκτονική, η πληροφορική, οι τέχνες, τα οικονομικά και το marketing, ενώ τα μέλη της ομάδας καλύπτουν ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα, "Έχουμε την χαρά να συνεργαζόμαστε και να συνδυάζουμε την σοφία και την πείρα της ηλικίας με τον αυθορμητισμό και την ενέργεια της νιότης".

Οι Thessaloniki Next2U ξεκίνησαν στις αρχές του 2012 ως ομάδα εθελοντών για να υποστηρίξουν τις δράσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης. Μετά το πέρας του 2012 και αφού είχαν ολοκληρώσει με επιτυχία τον σκοπό τους, έπρεπε να αποφασίσουν για το μέλλον της συλλογικότητας που είχαν δημιουργήσει. "Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε με το έργο μας στον τόπο μας, καθώς οι ιδέες και η ενέργεια μας περισσεύουν, μόνο που αυτή τη φορά θέλαμε να ενισχύσουμε την κοινωνική οικονομία του περιβάλλοντός μας", σημειώνει η ομάδα. Για τον λόγο αυτό ιδρύσαν την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Thessaloniki Next2U” με βασικό πεδίο δράσεων τον αστικό ακτιβισμό.


 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...