Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

«ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ»: Διαγωνισμός φανταστικού διηγήματος


Το Diavasame.gr και οι εκδόσεις Ars Nocturna διοργανώνουν από κοινού το δεύτερο διαγωνισμό διηγήματος του φανταστικού, αυτή τη φορά με θέμα τις παράδοξες καταστάσεις και τους εφιάλτες που μπορούν να γεννηθούν σε έναν κλειστό χώρο. Σοφίτες, δωμάτια σπιτιών, φυλακές, έρημα εργοστάσια, άδεια θέατρα, εγκαταλειμμένα σπίτια… Οτιδήποτε μπορεί να εμπεριέχει την αίσθηση του «εγκλεισμού», μπορεί να εμπνεύσει μια καλή ιστορία τρόμου.

Τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν από την Ars Nocturna σε μια συλλογή, ενώ οι δέκα επόμενοι που θα διακριθούν, θα κερδίσουν βιβλία των εκδόσεων.

Κριτική επιτροπή:
  • Θωμάς Μαστακούρης, συγγραφέας-επιμελητής
  • Κώστας Κώτσιας, εκδότης Ars Nocturna
  • Μαρία Γιακανίκη, επιμελήτρια Ars Nocturna
  • Αγγέλα Γαβρίλη, βιβλιοκριτικός – editor
  • Στέφανος Ξένος, λογοτεχνικός ατζέντης.

Οδηγίες και όροι συμμετοχής:

- Τα κείμενα θα έχουν υποχρεωτικά τίτλο.

- Μέγιστος αριθμός λέξεων (χωρίς τον τίτλο): 2.000.

- Διάρκεια διαγωνισμού: Αποστολή κειμένων μέχρι 24.00 της Κυριακής 30/6/2013.

- Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους και σε όλες, από όλες τις χώρες, στην ελληνική όμως γλώσσα.

- Τα διηγήματα πρέπει να μην έχουν υποβληθεί σε άλλο διαγωνισμό.

- Υποβολή κειμένων με e-mail. Τα κείμενα (σε μορφή doc-word) θα πρέπει να είναι συνημμένα στο e-mail που θα μας αποστείλετε, αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση: diagonismos@diavasame.gr

- Η πρώτη σελίδα θα αναγράφει μόνο: σε μια σειρά την ηλεκτρονική διεύθυνση από την οποία αποστέλλεται το κείμενο, και στην οποία θα μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας όταν χρειαστεί, και στη δεύτερη σειρά, τον τίτλο του διηγήματος. Το κυρίως κείμενο θα ακολουθεί από τη δεύτερη σελίδα και μετά.

- Δεν αναγράφεται ονοματεπώνυμο, το οποίο όμως θα απαιτηθεί και θα γίνει απαραίτητα γνωστό, σε περίπτωση βράβευσης ή δημοσίευσης ή και κάποιου άλλου, μη δυνατόν να προβλεφθεί, αναγκαίου λόγου.

- Υποβολή ενός διηγήματος ανά συγγραφέα.

- To Diavasame.gr και η Ars Nocturna αποκτούν ανέκκλητα το δικαίωμα (πνευματικά δικαιώματα) δημοσίευσης ή/και έκδοσης των κειμένων για δύο έτη.

- Ο/η συγγραφέας υποχρεούται να απαντήσει στο e-mail κοινοποίησης αποτελεσμάτων και να μας γνωστοποιήσει τα πλήρη στοιχεία του, μαζί με όσες άλλες πληροφορίες–δηλώσεις απαιτηθούν, εντός 4 ημερών από την αποστολή του πρώτου e-mail (θα επαναληφθεί για ασφάλεια άλλες δυο φορές) της κριτικής επιτροπής.

- Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή στους συντάκτες του Diavasame.gr, καθώς και στους εργαζομένους και εκδότες της Ars Nocturna αλλά ούτε και σε συγγενείς πρώτου βαθμού.

- Η μη τήρηση όλων των οδηγιών υποβολής των κειμένων, επιφέρει ακύρωση συμμετοχής.

- Η υποβολή διηγήματος αποτελεί και απόδειξη της πλήρους αποδοχής των όρων του διαγωνισμού.

Βραβεία :

1. Τα δέκα καλύτερα διηγήματα θα εκδοθούν σε συλλογή από τις εκδόσεις Ars Nocturna.

2. Ο πρώτος και ο δεύτερος νικητής θα δικαιούνται δωρεάν συμμετοχή για έναν κύκλο σε ένα από τα σεμινάρια-εργαστήρια των εκδόσεων Ars Nocturna της σαιζόν 2013-14.

3. Ο τρίτος νικητής θα δικαιούται δωρεάν μια επιμέλεια ενός έργου του από την Book Agency.

4. Εκτός των 10 πρώτων νικητών που τα διηγήματά τους θα εκδοθούν, οι 10 επόμενοι θα κερδίσουν βιβλία των εκδόσεων Ars Nocturna.

 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...