Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Το Ομότιμο Μανιφέστο στην Αθήνα


To Ομότιμο Μανιφέστο του Βασίλη Κωστάκη (Βορειοδυτικές εκδόσεις, 2012) αποτελεί το πρώτο βιβλίο που προσπαθεί να παρουσιάσει τις βασικές έννοιες της ομότιμης θεωρίας και σκέψης στα ελληνικά. «Πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο σήμερα; Το Ομότιμο Μανιφέστο ισχυρίζεται ότι η αλλαγή συμβαίνει τώρα: Μια πανδαισία ομότιμης δημιουργίας αναδεικνύει νέους τρόπους παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι κυρίαρχες θεωρίες της οικονομίας υπάρχουν για να ανατρέπονται, καλώντας μας να συμμετέχουμε σε ένα κίνημα που δημιουργεί τον κόσμο που θέλει, μέσα στον κόσμο που θέλει να ξεπεράσει. Γιατί είναι πολύ πιθανότερο κάποιος να (συν)δημιουργήσει το μέλλον, παρά να το προβλέψει.»

Τις επόμενες μέρες το Ομότιμο Μανιφέστο, θα ταξιδέψει στην Αθήνα. Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου, και ώρα 7 μ.μ. o συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο σε έναν από τους ομορφότερους και πιο αξιόλογους χώρους στην Αθήνα, το βιβλιοκαφέ Free Thinking Zone

Στις 21 Φεβρουαρίου ο συγγραφέας θα μιλήσει στο Hackerspace στις 7:00 μ.μ. για το βιβλίο και την ανάδυση του peer-to-peer (ομότιμου) κινήματος (FB event).


 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...