Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Έξι τρόποι για να διαβάσετε περισσότερα βιβλία
Το διάβασμα χαλαρώνει το σώμα και το πνεύμα, οξύνει το νου και την φαντασία, ανοίγει νέους κόσμους και είναι μια εκπληκτική πηγή γνώσης και ψυχαγωγίας. Διευρύνει το λεξιλόγιο, δηλαδή αυξάνει τις πτυχές του κόσμου που είμαστε εις θέση να αντιληφθούμε, “γυμνάζει” τη μνήμη και βελτιώνει τη δυνατότητα της αυτοσυγκέντρωσης.

Δυστυχώς, την ανάγνωση βιβλίων έχουν υποσκελίσει τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα, οι ταμπλέτες και οι υπολογιστές.

Η συνειδητή προσπάθεια να διαβάζουμε περισσότερο αξίζει τον κόπο. Για του λόγου το αληθές διαβάστε μερικούς λόγους για να πειστείτε.

1.Κρατήστε λογαριασμό

Όταν διατηρείτε μια λίστα των βιβλίων που θέλετε να διαβάσετε θα έχετε πάντα το κίνητρο να πάτε στο επόμενο αντί να περάσετε μια μακρά περίοδο κατά την οποία δεν θα διαβάσετε ούτε γραμμή αναμένοντας το τέλειο ανάγνωσμα. Προτάσεις από φίλους, λογοτεχνικά περιοδικά, δημοτικές βιβλιοθήκες και βιβλιοκριτικές θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα βιβλία σας.

2. Προτεραιότητες

Αντιμετωπίστε το διάβασμα ως ημερήσια άσκηση για το μυαλό και διαθέσατε επαρκή χρόνο. Ξεχάστε τις δουλειές του σπιτιού, κλείστε την τηλεόραση, το κινητό και τον υπολογιστή σας και κάντε μια μεγάλη βουτιά στο βιβλίο της αρεσκείας σας. Ακόμα και 10 λεπτά ανάγνωσης προσφέρουν μια πολύτιμη απόλαυση. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να το θεωρήσετε ως κάτι σημαντικό για τον εαυτό σας ώστε να συμβεί.

3. Πάει παντού

Μην πάτε πουθενά χωρίς το βιβλίο σας. Στο λεωφορείο ή στο τραίνο, περιμένοντας να εξυπηρετηθείτε στο ταχυδρομείο ή στις δημόσιες υπηρεσίες, στο πάρκο ή στη βόλτα, το βιβλίο αποτελεί εξαιρετική παρέα και συχνά σας προστατεύει από την άσχημη καθημερινότητα. 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...