Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Νέα κυκλοφορία: "Ως το τέλος" της Τζούλιας Γκανάσου


Ένας άντρας στέκεται πίσω από το παράθυρο. Παρακολουθεί μια πομπή. Ανακαλεί τα γεγονότα που τον οδήγησαν σε τούτη την κρυψώνα. Μελετάει τα απομεινάρια των πραγμάτων που επιθύμησε πολύ.
Μια γυναίκα βρίσκεται μέσα στο σαλόνι. Δεν κινείται. Σφίγγει τα χέρια σε γροθιές.
Στο απέναντι σπίτι καταστρώνεται ένα σχέδιο: περιλαμβάνει έναν σκύλο, δύο μαγκούρες, έναν έρωτα και έναν άνθρωπο πολύ πολύ κοντό.

Μια ιστορία για την επιθυμία: τα όρια και τους όρους της. Γι' αυτά που δελεάζουν, εθίζουν, ξεγελούν. Για όσα μας βγάζουν στον δρόμο ως το τέλος... Ή ως τη ζωή που φανταστήκαμε.

"Ως το τέλος", μυθιστόρημα
Τζούλια Γκανάσου
Εκδόσεις Γκοβόστης, 2013
112 σελ. ISBN 978-960-446-204-9

Η Τζούλια Γκανάσου (1978) γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πληροφορική (Ο.Π.Α.). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση (Ο.Π.Α. & Ε.Μ.Π.) και στην Ασφάλεια των Πληροφοριών (Πανεπιστήμιο του Λονδίνου). Πραγματοποιεί σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (Ε.Α.Π.). Συμμετείχε ως υπότροφος σε προγράμματα εξειδίκευσης στο Γαλλικό Διαφωτισμό (Πανεπιστήμιο της Σορβόννης) και στο Μοντερνισμό στη Λογοτεχνία (Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου).
Αρθρογραφεί για θέματα λογοτεχνίας και σινεμά στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και βιοπορίζεται από την πληροφορική.
Αποσπάσματα από το πρώτο της βιβλίο, "Σε μαύρα πλήκτρα" (Εκδόσεις Γκοβόστη, 2007), συμπεριλαμβάνονται στη συλλογική έκδοση του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου με θέμα τις σύγχρονες μητροπόλεις.
Το δεύτερο βιβλίο της, "Ομφάλιος λώρος" (Εκδόσεις Γκοβόστη, 2011) επιλέχθηκε και συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ στο Dasein (Μάιος 2011), στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών της Αθήνας (Δεκέμβριος 2011) και στο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών της Γλασκώβης (Δεκέμβριος 2012).


 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...