Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

3 ανοικτά ebooks του Γιώργου Καββαδία (Νυχτερίδα)


Ελεύθερα διανέμει στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή και τις 3 ποιητικές συλλογές του ο Γιώργος Καββαδίας (Νυχτερίδας). Οι συλλογές έχουν τίτλους: "Περπάτησα στο δρόμο που πέρασε η στάχτη" - "...από τις Ερινύες στις Κήρες" και ""Ό,τι μας στοιχειώνει".




Πρέπει να ήταν κάπου στο 1998, αν δε με απατά η μνήμη μου, σε ηλικία Γυμνασίου, όταν σκίρτησε το πληκτρολόγιο του Pentium I μου, και στην οθόνη πρόβαλε το πρώτο μου στιχάκι. Ένα ερωτικό στιχάκι αφιερωμένο σε μια τύπισα, Μαρία την έλεγαν...
Αυτή ήταν η αρχή, ακολούθησαν κι άλλα τέτοια ερωτικά ποιηματάκια, κατά τη γνώμη μου σκυλάδικα, μέχρι το τέλος του Γυμνασίου. Για εκείνους τους κάφρους που θα ρωτήσουν, η "γκόμενα" δεν έπεσε!
Στο Λύκειο, τα ενδιαφέροντα άλλαξαν, άλλαξαν και οι ανησυχίες, και σιγά-σιγά μπήκαμε στη στρατευμένη ποίηση... Πολιτικο-κοινωνικό περιεχόμενο, αρθράκια και λίγο ερωτισμός...
Ένα μικρό διαλειμματάκι κάπου στο 2002-2004, κι επιστροφή το καλοκαίρι του 2004 μετά τις πανελλήνιες δυναμικά...
Μέχρι τότε τύπωνα μόνος μου στο σπίτι ποιήματα, τα έδενα στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς και τα μοίραζα σε γνωστούς και φίλους.
Τα επόμενα 4,5 χρόνια με βρίσκουν στη Θεσσαλονίκη, για πολλούς η πιο ερωτική πόλη της Ελλάδας... Δε μπορώ παρά να συμφωνήσω! Η συγγραφή και η έμπνευση λοιπόν μετακόμισαν μαζί μου κάπου εκεί στις αρχές της Άνω Πόλης. Άρθρα, μα κυρίως ποίηση. Εκεί πήρα την απόφαση να ψάξω πιο σοβαρά για κάποιον εκδοτικό και να προχωρήσω την πρώτη μου συλλογή. Κάπου στο 2007 λοιπόν, και χωρίς να έχω βρει εκδοτικό οίκο, κυκλοφορεί η πρώτη μου συλλογή με τίτλο "Περπάτησα στο δρόμο που σκέπασε η στάχτη". Η παραγωγή ήταν μικρή, περίπου 160 αντίτυπα, τα οποία έφυγαν μάλιστα πολύ γρήγορα.
Δεν το έβαλα όμως κάτω, έβαλα μπροστά για τη δεύτερη συλλογή μου, και άρχισα να ψάχνω πάλι εκδοτικό. Τζίφος! Το 2009 την εκδίδω και αυτή μόνος μου, όπως και την προηγούμενη. Ο τίτλος αυτής "...από τις Ερινύες στις Κήρες...".
Με την ίδια λογική προχωρούσα, συνέχιζα να γράφω. Αποφοίτησα από τη Θεσσαλονίκη και επέστρεψα στην Αθήνα. Ασχολήθηκα με την αρθρογραφία στο SouthernRock.gr του Σάββα Συνοδινού. Ταυτόχρονα έκανα κάποιες προσπάθειες στροφής στην πεζογραφία. Αλλά η ποίηση συνέχιζε να με τραβάει.
Έτσι κάπου στο 2011 το τρίτο βιβλίο ήταν έτοιμο, και αρκετά μεγάλο. Πλέον η αναζήτηση εκδοτικού ήταν πιο συστηματική. Βρέθηκε ένας που ενδιαφερόταν να την εκδώσει, αλλά μετά την γνωστοποίηση των όρων, δεν ενδιαφερόμουν εγώ! Έτσι συνειδητά πλέον προχώρησα στην κυκλοφορία της τρίτης μου συλλογής το 2012. Τα αντίτυπα αυτή τη φορά έφτασαν ψηλά! 1000 βιβλία! Ο τίτλος αυτής της συλλογής, "Ό,τι μας στοιχειώνει".
Να σημειωθεί επίσης πως τον περασμένο Φλεβάρη, τιμήθηκα με έπαινο στον πρώτο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Καλλιτεχνείου Αχαρνέων, στον τομέα της ποίησης.
Η ποίηση όμως δεν είναι απαραίτητο να είναι γραμμένη σε χαρτί, μπορεί να τραγουδιέται κιόλας. Έτσι έχουμε ξεκινήσει ήδη τις μελοποιήσεις με διάφορους φίλους και γνωστούς. Πρώτος ήρθε ο Μανώλης Θαλασσινός, και ακολούθησαν ο Δημοσθένης Παπαδημητρίου, Κώστας Βασιλάκης, τα "Άγρια Μυστικά", ο Κώστας Λεμονίδης, οι "Group Par-ωδή", ο Γιώργος Μποβιάτσης, κ.α.
 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...