Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Δύο νέα βιβλία κυκλοφόρησαν από τις Εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ.


Οι εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ λειτουργούν από το 1998 με έδρα την Πάτρα και με αντικείμενο τις εκδόσεις βιβλίων και περιοδικών, καθώς και το σχεδιασμό και την επιμέλεια βιβλίων και εντύπων.




Πολύ πριν, λίγο μετά

Ο λογοτέχνης Κώστας Λογαράς συγκέντρωσε 70 επιφυλλίδες του δημοσιευμένες στην εφημερίδα Τα ΝΕΑ, στο ηλεκτρονικό ΒΗΜΑ (www.tovima.gr), στο Protagon.gr και το περιοδικό Διαβάζω από το 1997 έως το 2012, οι οποίες ξαναδιαβάζονται ως κομμάτια του παζλ που συνθέτουν το πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας. Και μάλιστα εκείνη την πλευρά του παζλ που ήταν γεμάτη μηνύματα για όσα έρχονταν και που, όπως φαίνεται, κανείς μας δεν ήθελε να κοιτάξει.
Στιγμές της επικαιρότητας των τελευταίων δεκαπέντε ετών, από τους χώρους της πολιτικής, της εκπαίδευσης, του αθλητισμού, των μέσων ενημέρωσης και της κοινωνίας, ήρωες της ελληνικής καθημερινότητας, αλλά και η πανταχού παρούσα πλέον κρίση, συνυπάρχουν σ' ένα βιβλίο που εκτός των άλλων προσπαθεί να επαναφέρει το σπουδαίο είδος της επιφυλλίδας στη σύγχρονη εποχή.
Διαστάσεις: 24x17 εκ, Σελίδες: 180, ISBN: 978-960-9772-03-7, Έκδοση: Πάτρα, 2013, Τιμή: 10 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα για το  βιβλίο εδώ.


Μεθυσμένα καράβια

Το μυθιστόρημα της Βικτωρίας Αγγελοπούλου που απέσπασε το Βραβείο Μυθιστορήματος στον 29ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό 2011 του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» έχει έντονο το άρωμα της Αλεξάνδρειας και αποτελεί μια διαφορετική λογοτεχνική αναφορά στην ποίηση του Κωνσταντίνου Καβάφη.
Η ιστορία νεαρής πιανίστριας, η οποία στην προσπάθεια αναζήτησης του γενεαλογικού της δένδρου στην Αίγυπτο, έρχεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρες καταστάσεις συνείδησης, αποτελεί τον κεντρικό άξονα του μυθιστορήματος. Στην Όαση Σίουα η νεαρή βιώνει τον απόλυτο έρωτα, στο Κάιρο ψυχανεμίζεται τα αρχαία μυστήρια, και στην Αλεξάνδρεια γνωρίζει την οδύνη της απώλειας, το μίσος και την απόγνωση που την οδηγούν σε ψυχολογική και σωματική κατάρρευση. Ταυτόχρονα, οι περιγραφές των τοποθεσιών και οι ιστορικές αναδρομές, δίνουν τη δυνατότητα στη φαντασία του αναγνώστη να εξεγερθεί και να μεταφερθεί στο χθες, στο παρόν, στο αύριο και στο διηνεκές.
Διαστάσεις: 14x21 εκ., Σελίδες: 344, Έκδοση: Πάτρα, 2013, ISBN: 978-960-9772-02-0, Τιμή: 14 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα για το βιβλίο εδώ.

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου, Ζαλόγγου 9, Αθήνα, 2103800520.


 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...