Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Crowd-funding για την έκδοση ελληνικού λογοτεχνικού βιβλίου


Μια πειραματική προσπάθεια έκδοσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου με τη μέθοδο της συλλογικής μικρο-χρηματοδότησης (crowd-funding) ξεκίνησε ο Γιάννης Φαρσάρης. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ανεξάρτητη έκδοση μιας συλλογής διηγημάτων που γράφει αυτή την εποχή με τίτλο: "Η διαφορά του άσπρου απ' το λευκό", ως έργο της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK, την οποία δημιούργησε ο ίδιος το 2010. 
Το παραπάνω εγχείρημά δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν το κόστος του τυπογραφείου, του επιμελητή, του γραφίστα και της ταχυδρομικής αποστολής των βιβλίων στους υποστηρικτές της προσπάθειας.
# Το e-book, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο υπό άδεια Creative Commons. Θα διατεθούν επίσης δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου σε δημόσιες και δημοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες και Λέσχες ανάγνωσης όλης της χώρας. Επιπρόσθετα, θα απελευθερωθούν αντίτυπα του βιβλίου μέσω Book-Crossing.
Η έκδοση βιβλίου μέσω crowd-funding αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εγχειρημάτων στην κατεύθυνση της ανοικτής και συνεργατικής λογοτεχνίας.
Αναλυτικές πληροφορίες για το εγχείρημα ΕΔΩ



 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...