Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Ανοικτό e-book : "Απαγόρευση κυκλοφορίας" - Μια φωτογραφική και ποιητική διαδρομή


Ελεύθερα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο σε ψηφιακή μορφή η συλλογή "Απαγόρευση κυκλοφορίας" με ποίηση της Χλόης Κουτσουμπέλη και φωτογραφίες του Παναγιώτη Παπαθεοδωρόπουλου.

Σύνοψη:

Συνεργαστήκαμε πρώτη φορά μετά από προτροπή του κοινού μας φίλου Δημήτρη Τριανταφυλλίδη σε μια σειρά εννέα φωτογραφιών με ποιητικό σχολιασμό  (μερικές εκ των οποίων περιέχονται σε αυτόν τον τόμο) για το ηλεκτρονικό περιοδικό "Bibliotheque - Τεθλασμένη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη" (http://bibliotheque.gr) με τον γενικό τίτλο "Poetry – Camera Obscura"
Το αναπάντεχα όμορφο δέσιμο της ποίησης και της φωτογραφίας, η χαρά της συνεργασίας δυο ανθρώπων με παρόμοιες ανησυχίες,  προβληματισμούς και οπτική και τέλος η επιτυχία της Camera Obscura μας οδήγησαν στην απόφαση να κάνουμε ένα ακόμα βήμα.

Μετά από πολύμηνη ανταλλαγή απόψεων, αναθεωρήσεις, σβησίματα και διαγραφές καταλήξαμε σε αυτό το "Φώτο - ποιητικό" βιβλίο με 25 φωτογραφίες και ισάριθμα συν ένα ποιήματα τα περισσότερα γραμμένα ειδικά για τις φωτογραφίες (με εξαίρεση αυτά που ο φωτογράφος επέμενε ο ίδιος να αλιεύσει από το δημοσιευμένο έργο της Χλόης)
Θέλαμε να είναι προσιτό σε όλους το αποτέλεσμα αυτής της απόπειρας. Για τούτο και επιλέξαμε από την αρχή την ηλεκτρονική αυτοεκδοση.
Το αφιερώνουμε στους μοναχικούς ανθρώπους που περιπλανιούνται στους δρόμους της πόλης,  κάθε πόλης  του κόσμου  και αποτέλεσαν σταθερή έμπνευση και των δυο μας.

Πρωτοχρονιά 2013
Χλόη Κουτσουμπέλη
Παναγιώτης Παπαθεοδωρόπουλος



 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...