Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για παιδιά δημοτικού σχολείου στο Ηράκλειο


Το καλλιτεχνικό εργαστήρι LaCulturelá, διοργανώνει στο Ηράκλειο δίμηνο εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για παιδιά δημοτικού σχολείου με τίτλο: «Νέοι συγγραφείς… Ζητούνται!».

Συνοπτική περιγραφή Εργαστηρίου
Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης δημοτικού.  Στόχος του είναι η ανάπτυξη της φαντασίας και η προσέγγιση του γραπτού κειμένου εκ των έσω. Με τη δημιουργική γραφή το παιδί παύει να είναι απλός αναγνώστης  κειμένων και περνάει στη θέση του δημιουργού. Μέσα από δοκιμασμένες, πρωτότυπες ασκήσεις, διασκεδάζει και κατακτά ευχάριστα την τέχνη της γραφής. Οι ασκήσεις βασίζονται στο βιβλίο «Η Δημιουργική Γραφή στο Δημοτικό Σχολείο» των Λευτέρη Γιαννακουδάκη και Ασπασία Βασιλάκη, εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ 2009.

Οι θέσεις του εργαστηρίου είναι περιορισμένες (10). Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο απαιτείται προεγγραφή. Το κόστος του εργαστηρίου είναι 60ευρώ για το σύνολο των συναντήσεων. Οι συναντήσεις του εργαστηρίου θα γίνονται 1 φορά την εβδομάδα, ημέρα Σάββατο και ώρες 11.00-12.30 στο χώρο του LaCulturelá (Ταξιάρχου Μαρκοπούλου, 29).

Δομή Εργαστηρίου
  • 1η συνάντηση: Εξοικείωση με την έννοια της δημιουργικής γραφής – ασκήσεις ξεκλειδώματος της φαντασίας.
  • 2η συνάντηση: Χτίζοντας το κείμενο βήμα-βήμα. Από τη λέξη στην παράγραφο.
  • 3η συνάντηση: Εισαγωγή στον κόσμο της ιστορίας. Βασικά δομικά συστατικά.
  • 4η συνάντηση:  Ήρωας, σκηνικό, πλοκή. Τι είναι και τι τα κάνουμε;
  • 5η συνάντηση: Το ξετύλιγμα του μύθου.
  • 6η συνάντηση: Το μήνυμα είναι το μέσο. Δημιουργία αφίσας.
  • 7η συνάντηση: Δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ.
  • 8η συνάντηση: Σύνθεση – Αξιολόγηση εργαστηρίου.
Το εργαστήριο συντονίζει ο Γιαννακουδάκης Λευτέρης - Συγγραφέας

Σύντομο βιογραφικό συντονιστή
Ο Λευτέρης Γιαννακουδάκης είναι συγγραφέας. Βιβλία του που έχουν εκδωθεί: Τα Φαντάσματα του Δεκέμβρη – ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ 2012, Η Δημιουργική γραφή στο Δημοτικό Σχολείο (μαζί με την Ασπασία Βασιλάκη) – ΚΕΔΡΟΣ 2009, Απολεσθέντα Αντικείμενα – ΕΣΤΙΑ 2006, Τρέξε, μύγα, χτύπα το τζάμι – ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ 2000. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή από το 2008. Συμμετέχει ως επιμορφωτής σε σεμινάρια εκπαιδευτικών. Είναι στο μητρώο επιμορφωτών του προγράμματος Φιλαναγνωσία του Ε.ΚΕ.ΒΙ.

Παιδαγωγική υποστήριξη του εργαστηρίου, από την Ασπασία Βασιλάκη, εκπαιδευτικό – συγγραφέα.

Σύντομο βιογραφικό Ασπασίας Βασιλάκη
Η Ασπασία Βασιλάκη είναι εκπαιδευτικός – συγγραφέας. Βιβλία της που έχουν εκδοθεί: Η περιβαλλοντική εκπαίδευση στο νηπιαγωγείο – ΚΕΔΡΟΣ 2008, Η Δημιουργική Γραφή στο Δημοτικό Σχολείο (μαζί με το Λευτέρη Γιαννακουδάκη) – ΚΕΔΡΟΣ 2009, Ο κύριος Μάνος Μόνος -  ΚΕΔΡΟΣ 2010. Από το 2007 συμμετέχει συστηματικά ως επιμορφώτρια  δημιουργικής γραφής σε σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Για δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο info@laculturela.gr ή στο 6932906157.
 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...