Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Ανοικτό e-book : "40 Μονοπάτια" της Χαράς Λεδάκη


Ελεύθερα διανέμεται στο διαδίκτυο η ποιητική συλλογή της Χαράς Λεδάκη με τίτλο «40 μονοπάτια» σε μορφή ψηφιακού βιβλίου. Η διανομή γίνεται με άδεια Creative Commons.

"Υπάρχουν μονοπάτια σκοτεινά. Μονοπάτια επικίνδυνα. Δρόμοι ποδοπατημένοι ή καθαροί σαν το διάφανο τρεχούμενο νερό, απέραντοι ως τον ουρανό μα και δυσκολοδιάβατοι. Μπορείς να επιλέξεις να τα βαδίσεις με συντροφιά είτε χωρίς, κατάλληλα εφοδιασμένος για τη διαδρομή είτε αφήνοντας την τύχη να δουλέψει για εσένα. Επιβάλλεται να μη γνωρίζεις πού πηγαίνεις. Σε όποιο σταυροδρόμι κι αν διαβείς, όμως, ένα πράγμα θα πρέπει να θυμάσαι: δεν υπάρχει κανείς άλλος πέρα από 'σένα και το μονοπάτι. Κι ας συνοδοιπορείς, πάλι ο καθένας μόνος του πορεύεται. Όσο εσύ κοιμάσαι, εκείνο παίρνει τη μορφή του αιώνιού σου αντιπάλου κι όλο χτίζει στο δρόμο σου εμπόδια, για να λοξοδρομήσεις ή, καμιά φορά, να συνειδητοποιήσεις πως δε διάβαινες σωστά. Σ' αυτά τα μονοπάτια υπάρχουν τα πάντα μα και τίποτα. Υπάρχεις μονάχα εσύ και η διαδρομή σου. Εσύ, για που βαδίζεις;"


* Η Χαρά Λεδάκη γεννήθηκε στα Χανιά το '91 και σπουδάζει στη Σύρο, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων. Κυρίως, όμως, αρέσκεται στο να σχεδιάζει... ιστορίες. Ασχολείται ενεργά με τη συγγραφή από την 3η Γυμνασίου κι έχει διακριθεί στον 27ο Πανελλήνιο (55ο Πανευρωπαϊκό) Διαγωνισμό EaS (Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολείων) με άρθρο για το ρατσισμό, στον 24ο Παγκρήτιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό με το διήγημα "Η έκθεση", λαμβάνοντας το 3ο βραβείο, καθώς επίσης κατείχε αναπληρωματική θέση στη Βουλή των Εφήβων το '08 με κείμενο για την εκπαίδευση. Από τον Ιούλιο του '10 συμμετέχει στο Serious (περιοδικό ελεύθερης κυκλοφορίας των Κυκλάδων), αρθρογραφώντας και διεξάγοντας συνεντεύξεις, ενώ παράλληλα ασχολείται με το blogging. Επιλεγμένα ποιήματά της από το blog Μονοπάτια του Μυαλού, αποτελούν τη συλλογή "40 Μονοπάτια".




 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...