Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ανοικτό e-book: "Ο χορός των ποιητών / Τάκης Μιχόπουλος - Η κοινωνική ματιά του ποιητή" του Θανάση Πάνου


Ελεύθερα διανέμεται στο διαδίκτυο το βιβλίο του Θανάση Πάνου με τίτλο: "Ο χορός των ποιητών / Τάκης Μιχόπουλος - Η κοινωνική ματιά του ποιητή" σε ψηφιακή μορφή.

Όταν ωρίμασε η ιδέα, περί αυτού του εγχειρήματος, ένας φίλος μου και μαθητής του Τάκη Μιχόπουλου με ρώτησε : « είμαι περίεργος πως θα καταφέρεις να ξεδιπλώσεις το νήμα της Μιχοπουλικής ποίησης! Το εγχείρημα πιστεύω ότι είναι αρκετά δύσκολο. Είναι ποίηση της γης, χωμάτινη, αν τα κάνεις μούσκεμα, θα πνιγείς στην λάσπη!»

O Tάκης Μιχόπουλος γεννήθηκε στο Ξυλόκαστρο και μένει μόνιμα εκεί. Σπούδασε μαθηματικά και άρχισε να γράφει ποίηση γύρω στα 1970. Όπως έχει παρατηρηθεί , ο λόγος του Τ.Μ μοιάζει να έρχεται απ’ ευθείας από την αρχαία Ελλάδα – με ένα τρόπο χρησμικό – αμόλυντος από τα πλέγματα του δυτικού πολιτισμού. Σε όλο το έργο του διακρίνεται καθαρά η δυναμική αναζήτηση της υγείας. Το ίδιο υγιές πρότυπο ήταν και η παιδαγωγική του μέθοδος που γαλούχησε γενιές ολόκληρες μαθητών που είχαν την τύχη να ζήσουν κοντά του.



* Ο Θανάσης Πάνου σπούδασε οργάνωση & διοίκηση επιχειρήσεων ,  κοινωνιολογία- εγκληματολογία και  πραγματοποίησε ειδικές σπουδές εικαστικών τεχνών  (εικόνα ήχος-κίνηση-λόγος) ,   στο art & culture center for artistic development & culture με αντικείμενο έρευνας   την   λειτουργιά της καλλιτεχνικής φόρμας και τη μορφική της αντιστοιχία από το ένα είδος τέχνης στο άλλο. Έχει λάβει μέρος σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις Ζωγραφικής – Video-Αrt,  στην Ελλάδα και το εξωτερικό  και έχει οργανώσει λογοτεχνικές εκδηλώσεις και δρώμενα πλαισιωμένα με μουσική και οπτικοποίηση ποιητικού λόγου.   Άρθρα και ποιήματα του  έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες ,περιοδικά και ποιητικές ανθολογίες. ιστολόγιο ] [ facebook ] [ facebook page ] [ ιστολόγιο ΙΙ ]




 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...