Σάββατο 18 Μαΐου 2013

Ανοικτό e-book : "Οι κόρες της Αφροδίτης" του Μιχάλη Πιτένη


Ελεύθερα διανέμεται στο διαδίκτυο το μυθιστόρημα του του Μιχάλη Πιτένη με τίτλο «Οι κόρες της Αφροδίτης» σε μορφή ψηφιακού βιβλίου.

Δεκαετία του '60. Σε κάποια πόλη της επαρχίας. Ένας έφηβος νιώθει τα πρώτα σκιρτήματα του νου και της καρδιάς. Γύρω του το ζοφερό κλίμα μιας αστυνομοκρατούμενης κλειστής κοινωνίας και το ασφυκτικό περιβάλλον ενός μικροαστικού συντηρητισμού. Από τις πολιτικές εξελίξεις στην Αθήνα εδώ φτάνει μόνο ο απόηχός τους. 

Μέσα σ' αυτή την πνιγηρή ατμόσφαιρα ο νεαρός πρωταγωνιστής βρίσκει μια νησίδα ελευθερίας: το Σπίτι του Έρωτα, που οι νεαρές και όμορφες ένοικοί του θα σημασιοδοτήσουν με νέο τρόπο τη ζωή του. Κι ανάμεσά τους, ξεχωριστή και απαστράπτουσα, η γυναίκα που, για χρόνια πολλά, θα στοιχειώνει τα όνειρά του. 
Στα πόδια της, ύστατος φόρος τιμής, αυτό το βιβλίο.


Ο Μιχάλης Πιτένης γεννήθηκε το 1962 στην Κοζάνη, όπου ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Η συγγραφική του πορεία ξεκίνησε το 1993 όταν και έγραψε το πρώτο θεατρικό έργο για την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Κοζάνης ΟΧΛΗΡΟΙ. Στο χώρο της λογοτεχνίας εμφανίστηκε το 1995 με τη συλλογή διηγημάτων «Τα κουβάρια της σιωπής», από τις εκδόσεις ΚΟΝΤΕΟΣ.

Ακολούθησαν:
  • Η συλλογή διηγημάτων «Μην ενοχλείτε τον Πρίγκιπα», εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ, 1998.
  • Τα μυθιστορήματα «Τα υγρά ίχνη της μνήμης» και «Οι κόρες της Αφροδίτης», από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που κυκλοφόρησαν το 2002 και το 2006, αντίστοιχα.
  • Συμμετείχε με διήγημα του στη συλλογή «Συνάντηση» μαζί με άλλους συγγραφείς που εκδόθηκε το 1997 από το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης Κοζάνης.
  • "Η προφητεία του Μότσαρτ", μυθιστόρημα, εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, 2011
Θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί απ΄ το ΔΗ.ΠΕΘΕ. Κοζάνης («Η νόσος των παντρεμένων γυναικών»- 1999, «Η ζωή δίπλα μας» 2009, "Νύχτες κωμωδίας"- 2010 "Όπου ο νεκρός και να κρυφτεί ο Καλλικράτης θα τον βρει", -2011), το θέατρο Καισαριανής («Το πακέτο»- 2001) και από τις θεατρικές ομάδες ΟΧΛΗΡΟΙ και ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ.
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.


 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...