Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Τρεις άντρες γράφουν. Και όταν γράφουν οι άντρες έχουν να πουν πολλά.


Η Εστία επικοινωνίας & Τέχνης Αίτιον μας προσκαλεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση τριών συγγραφέων που έχουν εκδώσει πολύ ενδιαφέροντα βιβλία στις Εκδόσεις Τετράγωνο. (Φώτης Σιμάτος / Γιάννης Παρασκευόπουλος / Χρήστος Σπύρου)

Φώτης Σιμάτος –Besame mucho
Ο Φώτης Σιμάτος γεννήθηκε στην Κεφαλονιά και μεγάλωσε στον Πειραιά. Τέλειωσε το Ναυτικό Λύκειο και ταξίδεψε με φορτηγά καράβια, φτάνοντας μέχρι και το βαθμό του υποπλοιάρχου. Σε ηλικία 27 ετών προσλήφθηκε στην Ολυμπιακή Αεροπορία, ως Ιπτάμενος Φροντιστής, και για 25 χρόνια πετούσε σ’ όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση και έκλεισε την καριέρα του στη θέση του Διευθυντού του Τομέα Πληρωμάτων Θαλάμου Επιβατών. Το Besame Mucho  είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Γιάννης Παρασκευόπουλος –Άγιος Άθεος
Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος γεννήθηκε στην Παλιά Κοκκινιά το 1951. Από οκτώ ετών, μεγάλωσε στο Χαϊδάρι και τα τελευταία πέντε χρόνια ζει στο Περιστέρι. Γράφει στίχους, και από το 1998 διδάσκει δημοσιογραφία σε Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) των Νομαρχιακών Επιτροπών Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ). Ο Άγιος άθεος είναι το πρώτο του βιβλίο και αναφέρεται σε αληθινά γεγονότα στην μετακατοχική Κοκκινιά.



Χρήστος Σπύρου –Το φεγγάρι του Παρμενίωνα
Ο Χρήστος Σπύρου γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομική στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, καθώς και Μετάφραση στην Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το «Φεγγάρι του Παρμενίωνα» είναι η πρώτη του συγγραφική προσπάθεια και με κεντρικούς ήρωες τρία νέα παιδιά, παρακολουθούμε τη ζωή στα Ελληνικά στρατόπεδα.





Μετά την παρουσίαση οι συγγραφείς θα κάνουν διάλογο με το κοινό και θα υπογράψουν  αντίτυπα των βιβλίων τους.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013,  20:00

Πολυχώρος Αίτιον
Καλλιτεχνικά δρώμενα- café -restaurant
Τζιραίων 8-10 Μακρυγιάννη [Μετρό Ακρόπολις]
213.0256666


 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...