Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ανοικτό e-book: "Τα υγρά ίχνη της μνήμης" - Μυθιστόρημα του Μιχάλη Πιτένη


Ελεύθερα διανέμεται στο διαδίκτυο το μυθιστόρημα του Μιχάλη Πιτένη με τίτλο "Τα υγρά ίχνη της μνήμης".

Ο Μιχάλης Πιτένης [ιστολόγιο: http://pitenis.blogspot.gr] γεννήθηκε το 1962 στην Κοζάνη, όπου ζει και εργάζεται ως δημοσιογράφος. Η συγγραφική του πορεία ξεκίνησε το 1993 όταν και έγραψε το πρώτο θεατρικό έργο για την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα της Κοζάνης ΟΧΛΗΡΟΙ. Στο χώρο της λογοτεχνίας εμφανίστηκε το 1995 με τη συλλογή διηγημάτων «Τα κουβάρια της σιωπής», από τις εκδόσεις ΚΟΝΤΕΟΣ.

Ακολούθησαν:
  • Η συλλογή διηγημάτων «Μην ενοχλείτε τον Πρίγκιπα», εκδόσεις ΖΗΤΡΟΣ, 1998.
  • Τα μυθιστορήματα «Τα υγρά ίχνη της μνήμης» και «Οι κόρες της Αφροδίτης», από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ που κυκλοφόρησαν το 2002 και το 2006, αντίστοιχα.
  • Συμμετείχε με διήγημα του στη συλλογή «Συνάντηση» μαζί με άλλους συγγραφείς που εκδόθηκε το 1997 από το Ινστιτούτο Βιβλίου και Ανάγνωσης Κοζάνης.
  • Τον Ιανουάριο του 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ το νέο μυθιστόρημα «Η Προφητεία του Μότσαρτ».
Θεατρικά του έργα έχουν παιχτεί απ΄ το ΔΗ.ΠΕΘΕ. Κοζάνης («Η νόσος των παντρεμένων γυναικών»- 1999 και «Η ζωή δίπλα μας» 2009), το θέατρο Καισαριανής («Το πακέτο»- 2001) και από τις θεατρικές ομάδες ΟΧΛΗΡΟΙ και ΘΕΑΤΡΟΔΡΟΜΙΟ («Αποκριές είναι, συνήθως περνούν...», «Ο βασιλικός κι οι γλάστρες», «Πού ‘ν τς οι άλλοι;», «Είναι μακριά η πατρίδα», "Όπου ο νεκρός και να κρυφτεί, ο Καλλικράτης θα τον βρει" - 2011).
 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...