Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Bookia.gr ένας νέος δικτυακός τόπος με θέμα το Βιβλίο και τους Αναγνώστες


Δεν είναι ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο, είναι ένας τόπος συνάντησης και επικοινωνίας όλων όσοι ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να ενημερώσουν για τα βιβλία που διάβασαν ή διαβάζουν. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μπορεί να αξιοποιηθεί η συλλογική εμπειρία στις επιλογές ανάγνωσης. Πολύ γρήγορα μπορούμε να βλέπουμε εάν ένα βιβλίο ικανοποίησε τις προσδοκίες όσων το διάβασαν, αν “άρεσε”, ποια είναι τα δυνατά και αδύνατα σημεία του. Οι γνώμες (κριτικές) μπορεί να αφορούν από την απλή βαθμολογία έως μια πιο αναλυτική περιγραφή.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βιβλίο γίνεται στο Διαδίκτυο το κεντρικό αντικείμενο κοινωνικότητας. Μπορούμε να ορίσουμε τις σχέσεις με τα βιβλία μας, να διαμορφώσουμε τη Βιβλιοθήκη μας την οποία μπορούν να βλέπουν οι παλαιοί φίλοι μας από το Facebook αλλά και οι νέοι φίλοι μας στο bookia. Ανάλογα, και εμείς μπορούμε να βλέπουμε τις Βιβλιοθήκες (τα βιβλία) των φίλων μας, ποια έχουν, θέλουν, διάβασαν, διαβάζουν, δανείζουν, δάνεισαν, δανείστηκαν, χαρίζουν, ανταλλάσσουν κ.λπ..

Πλέον τίποτα δεν πάει χαμένο, τα βιβλία που διαβάσαμε δε μένουν στα ράφια, μπορούμε να τα χαρίσουμε σε όσους θέλουν να τα διαβάσουν. Και εμείς αντίστοιχα μπορούμε να βρούμε και να αποκτήσουμε βιβλία που χαρίζουν άλλοι. Επιπλέον, μπορούμε να ανταλλάσσουμε βιβλία με άλλα μέλη τού bookia.

Η συμμετοχή στο bookia είναι ΔΩΡΕΑΝ, δεν απαιτείται πληρωμή ή αμοιβή με οποιονδήποτε τρόπο ή άλλες προϋποθέσεις. Στο bookia μπορούμε να περιηγηθούμε χωρίς να απαιτείται ούτε η σύνδεσή μας. Όταν θελήσουμε να αξιοποιήσουμε κάποια προσωπική υπηρεσία, όπως η σχέση μας με ένα βιβλίο, συνδεόμαστε με ένα κλικ, χρησιμοποιώντας το λογαριασμό μας στο Facebook. Έτσι, επεκτείνουμε στο bookia και στα βιβλία, τη σχέση με τους φίλους μας στο Facebook.

Όλα τα βιβλία είναι εδώ, δε θα χρειαστεί να καταχωρηθεί κανένα βιβλίο από τα μέλη τού bookia. Σε καθημερινή βάση ενημερώνονται όλες οι ελληνικές εκδόσεις, τα έργα των Ελλήνων συγγραφέων αλλά και οι μεταφράσεις που εκδίδονται από ελληνικούς εκδοτικούς οίκους.

Περιηγούμαστε στα βιβλία με πολλαπλούς τρόπους, ξεδιπλώνοντας τις κατηγορίες/υποκατηγορίες, αναζητώντας λέξεις στον τίτλο, στο συγγραφέα ή στην περιγραφή, βλέποντας τις Βιβλιοθήκες των φίλων μας και τις σχέσεις τους με βιβλία, από τη ροή όλων των συμβάντων στην κεντρική σελίδα στο bookia. Τα βιβλία παρουσιάζονται ως μεγάλες εικόνες εξωφύλλων ή ως λίστες, ταυτόχρονα με επιλογές κατάταξης, χρονολογική, εκδοτικό οίκο, συγγραφέα κ.ά..

Φιλοδοξία τής ομάδας σχεδίασης και ανάπτυξης τού bookia, είναι να παρέχει χρήσιμες υπηρεσίες γύρω από το βιβλίο, διευκολύνοντας την ενημέρωση αλλά και τις σχέσεις μεταξύ των αναγνωστών. Συνεχώς προστίθενται νέες δυνατότητες και βελτιώνονται οι υπάρχουσες.



 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...