Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Νέα κυκλοφορία : "Άγιοι Έρωτες- Τα χρόνια της Οργής" του Γιώργου Μιχαηλίδη


Η Ιστορία σαν καταιγίδα θα παρασύρει τους ήρωες μας, θα παρασύρει τον τόπο μας, θα ανατρέψει τα πάντα και θα χρειαστεί τιτάνια προσπάθεια για να σταθεί όρθιος ο Ελληνισμός και να συνεχίσει την πορεία του μέσα σ' αυτά τα δίσεκτα χρόνια.

Μέσα από τους καπνούς του πολέμου, μέσα από τα ερείπια της καταστροφής, ο Περικλής Ζυγομαλάς, η αγαπημένη του Αριστέα, ο Ανδρέας Σταφυλοπάτης και η αγαπημένη του Φωτεινή, ο Δήμος Κρανιάς και ένα κορίτσι, η “Αθηναία” από την Παλαιά Φώκαια της Μικράς Ασίας, η Ελλάδα και ο Γεράσιμος, θα βιώσουν τη φρίκη, το θάνατο και το πένθος κρατώντας αυτό που τούς έμαθε η συνείδησή τους. Προορισμός τους να ζήσουν Άγιους Έρωτες.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, επιστρέφει με τον δεύτερο τόμο τού  μυθιστορήματος, «Άγιοι Έρωτες». Μέσα από την πολυδιάστατη γραφή του, οι ήρωες που συναντήσαμε στα ΜΕΓΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, επιστρέφουν. Και δεν είναι μόνοι τους. Οι γενναίοι άνθρωποι δεν μένουν μόνοι τους, δεν σωπαίνουν, συνεχίζουν να πολεμούν, να χαίρονται, να πονάνε, να ερωτεύονται και να ζουν.

Γιατί Άγιος είναι ο έρωτας των ανθρώπων για την πατρίδα, για τη γνώση, για την αξιοπρέπεια, για άλλους ανθρώπους, για την ίδια τη ζωή.

Εκδόσεις του Αυγούστου
Συγγραφέας: Γιώργος Μιχαηλίδης
Τίτλος: «Άγιοι έρωτες»
Υπότιτλος: ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
Μυθιστόρημα
Σελίδες 632
Μαλακό εξώφυλλο
Τιμή: 22,00 ευρώ

Στο εξώφυλλο: Η Στέλλα Γκρέκα και φωτογραφία από την καταστροφή της Σμύρνης.

Βιογραφικό Συγγραφέα.
Ο Γιώργος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής το 1938. Σπούδασε αρχιτεκτονική αλλά δεν ολοκλήρωσε τις σπουδές του γιατί στράφηκε στο θέατρο. Τελείωσε τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δημιούργησε το Θέατρο Νέας Ιωνίας και το Ανοιχτό Θέατρο, αλλά έχει σκηνοθετήσει και στο Εθνικό Θέατρο, στο Κρατικό Βορείου Ελλάδος, στην Επίδαυρο και σε άλλα κρατικά και ιδιωτικά θέατρα της χώρας, κυρίως κλασικό ρεπερτόριο: Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Ευριπίδη, Αισχύλο, Ίψεν κ.α.
Έχει σκηνοθετήσει στην τηλεόραση, σε δικά του σενάρια, τις σειρές: Συμβολαιογράφος, Λαυρεωτικά, Άθλιοι των Αθηνών, Κάθοδος κ.α. Έχει εκδώσει το περιοδικό Ανοιχτό Θέατρο.
Έχει διδάξει στη Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο τμήμα θεατρολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών και σε ιδιωτικές σχολές Δραματικής Τέχνης.
Άρχισε να γράφει στα χρόνια της δικτατορίας. Η βιβλιοθήκη του αποτελείται από χιλιάδες τόμους. Η έρευνα για κάθε βιβλίο του διαρκεί χρόνια.


 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...