Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Έκτορας Δέλτα - "Το Άγγιγμα"


Το Άγγιγμα του Έκτορα Δέλτα από τις εκδόσεις Αγγελάκη, συνεχίζει την πορεία του, αγγίζοντας τον κάθε αναγνώστη ξεχωριστά.

Ο βαθύς άγριος ωκεανός απλωνόταν μπροστά του, γκρίζος και απειλητικός. Άναψε ένα τσιγάρο και φύσηξε με λύπη τον καπνό χαζεύοντας τον, πριν χαθεί για πάντα στον συννεφιασμένο ουρανό σαν παιδική ανάμνηση.
Ο παγωμένος αέρας είχε από ώρα στεγνώσει τα δάκρυα στο κουρασμένο του πρόσωπο. Τα χέρια του όμως έτρεμαν ακόμα από οργή. Πως φτάσαμε ως εδώ, αναρωτήθηκε ξανά. 
Πως φτάσαμε ως εδώ…
Για μία στιγμή σκέφτηκε να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. 
Το μόνο που χρειαζόταν να κάνει, ήταν ένα βήμα… Ένα βήμα στο κενό. 
Ίσως να ήταν καλύτερα έτσι. Είχε χάσει τα πάντα. Είχε χάσει εκείνη. 
Ένιωσε όμως πάλι το μίσος μέσα του να θεριεύει, να τον καίει ζωντανό. Ένα μίσος που τρεφόταν λαίμαργα από το κουφάρι της αγάπης που κάποτε ένιωθε.
Η βαθιά τρομακτική φωνή δόνησε το μυαλό του για μία ακόμα φορά. 
«Σπάστην, μικρό όμορφο αγόρι… Σπάστην και θα λυτρωθείς». 
Γύρισε την πλάτη του στη μανιασμένη θάλασσα και σφίγγοντας με λύσσα τις γροθιές του χάθηκε στην παγωμένη νύχτα.
Πως μπορείς να αντιμετωπίσεις έναν εχθρό, που δεν γνωρίζει από οίκτο. 
Πως μπορείς να πολεμήσεις ένα πλάσμα, φτιαγμένο από οδύνη και σκοτάδι. 
Πως μπορείς να νικήσεις αυτό που ζει μέσα σου… Ο Έκτορας Δέλτα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Σικάγο, computer science και sound engineering, ενώ ταυτόχρονα τελείωσε τις μουσικές του σπουδές στη σύνθεση και στο πιάνο. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ασχολήθηκε με την παραγωγή και ηχογράφηση δίσκων, ενώ συνέθεσε και ενορχήστρωσε μουσική, για θεατρικά έργα, ταινίες, αλλά και διαφημιστικά σποτ. 
Έχει επίσης δουλέψει σαν ηχολήπτης και sound designer επί σειρά ετών στα μεγαλύτερα θέατρα της Αθήνας. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει ηχοληψία και μουσική παραγωγή. 
Με τη συγγραφή ασχολείται από μικρή ηλικία. Αρθρογραφεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Αντί χ Λόγου» καθώς και στον ιστότοπο «Youropia». Το Άγγιγμα είναι το πρώτο, από μία σειρά μυθιστορημάτων που σύντομα θα ακολουθήσουν.

Περισσότερα για το βιβλίο:

 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...