Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Εκστρατεία για την χρηματοδότηση της επόμενης δημόσιας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.
Τα χρήματα από την εκστρατεία στο groopio.com θα διατεθούν για τη δημιουργία μίας ανταλλακτικής βιβλιοθήκης σε περιοχή που οι πολίτες έχουν περιορισμένη πρόσβαση στο βιβλίο! Μία επιτυχημένη εκστρατεία θα δώσει περισσότερες πιθανότητες για την εύρεση χορηγών καθώς το συνολικό κόστος θα μειωθεί!

Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη είναι κατασκευασμένη στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με βιβλία που διαχειρίζονται οι χρήστες της, δίχως συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Ο επισκέπτης της μπορεί να δανειστεί ένα βιβλίο και πάλι μετά από ένα χρονικό διάστημα να το επιστρέψει. Η συλλογή της εναλλάσσεται καθημερινά αφού την διέπει η προϋπόθεση πως κάθε προσφορά έντυπου υλικού είναι δεκτή. Ο εκάστοτε αναγνώστης μπορεί παράλληλα να αποτελεί και το δωρητή.
Είναι ανοιχτή στο κοινό όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.
Στόχος της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης είναι η προαγωγή αισθήματος κοινωνικής προσφοράς και αλληλεπίδρασης. Επιχειρεί να διαμορφώσει τον δημόσιο χώρο αισθητικά και ταυτόχρονα υπόσχεται πολιτιστική και εκπαιδευτική επιμόρφωση στους πολίτες.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.vivliothiki.org και μπορείτε να συνεισφέρετε στην ιδέα εδώ: www.groopio.com

 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...