Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Νέος λογοτεχνικός ιστότοπος : τοβιβλίο.net


Ο δικτυακός τόπος τοβιβλίο.net παρουσιάζει βιβλία, δοκίμια, μυθιστορήματα, ποιήματα, ανεξαρτήτως του γεγονότος αν έχουν δημοσιευτεί ή όχι, στίχους, μουσική, φωτογραφίες, βίντεο, ζωγραφική και οτιδήποτε άλλο μπορεί να παρουσιαστεί μέσα από τις σελίδες του χωρίς να χάσει την ποιότητά του. Είναι ένας χώρος, ένα μεγάλο, ανοιχτό σε όλους ‘βιβλίο’ μέσα στις δικτυακές σελίδες του οποίου φιλοδοξεί να συγκεντρώσει δημιουργίες του λόγου και της τέχνης και να τις αφήσει απλόχερα στη διάθεση των ανθρώπων.

Ταυτόχρονα δίνει στους δημιουργούς το βήμα που δεν έχουν αλλού για να αναλύσουν, να δείξουν, να διασαφηνίσουν αλλά και να εξηγήσουν ενδεχομένως τα σημεία εκείνα τα οποία οι άνθρωποι που θαυμάζουν τις δημιουργίες τους δεν μπορούν να γνωρίζουν αλλά θα ήθελαν να ξέρουν βοηθώντας τους έτσι να σχηματίσουν την πληρέστερη δυνατή άποψη των έργων που θα κοσμήσουν τις σελίδες του. Αυτή είναι και η διαφορά που κάνει ξεχωριστό τοβιβλίο.net, ο ίδιος ο δημιουργός παρουσιάζει το έργο του.

Η συμμετοχή στο δικτυακό τόπο τοβιβλίο.net είναι πολύ απλή και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο χωρίς καμία εξαίρεση και χωρίς κανέναν περιορισμό στον αριθμό των παρουσιάσεων που επιθυμεί να κάνει.

Αυτό που απαιτείται είναι πρώτα απ’ όλα να θέσει στη διάθεση των αναγνωστών το έργο του ή ένα ενδεικτικό και ικανό μέρος του, ειδικά εάν πρόκειται για πολυσέλιδο βιβλίο. Στη συνέχεια, αυτό που θα πρέπει να γίνει είναι να δημιουργήσετε ένα κείμενο το οποίο και θα αποτελεί την παρουσίαση της δημιουργίας σας και το οποίο δεν υπόκειται σε καμία αλλαγή από οποιονδήποτε και δημοσιεύεται αυτούσιο. Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο μέγεθος της παρουσίασης αλλά καλό θα ήταν ούτε να κουράζουμε τους αναγνώστες αλλά ούτε και να τους αφήνουμε με απορίες. Απαραίτητο επίσης είναι ένα σύντομο βιογραφικό γραμμένο σε τρίτο πρόσωπο.

Άλλα στοιχεία που συνδράμουν στην παρουσίαση όπως φωτογραφίες, εικαστικά, σύνδεσμοι προς ιστοσελίδες, facebook, email κλπ είναι επιθυμητά.

Καλό θα είναι πριν τη δημοσίευση της παρουσίασης να γνωρίσετε στο διαχειριστή του βιβλίου.net το προς παρουσίαση υλικό.

τοβιβλίο.net δεν παρακρατά με κανένα τρόπο πνευματικά δικαιώματα ή οτιδήποτε άλλο συναφές σε ό,τι αφορά στα έργα που παρουσιάζονται . Τα κείμενα όμως των παρουσιάσεων αποτελούν, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη των δημιουργών τους, υλικό το οποίο υπόκειται σε άδεια Creative Commons, [Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 3.0 Ελλάδα] και μπορεί να διανεμηθεί ελεύθερα με την ανωτέρω αναφερόμενη άδεια.

Το email για την επικοινωνία είναι το tovivlio@outlook.com

Διαχειριστής του βιβλίου.net είναι ο Κώστας Θερμογιάννης.


 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...