Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

✔ e-book «Εγχειρίδιο Επαλήθευσης»: Ένας οδηγός για την επαλήθευση ψηφιακού περιεχομένου σε έκτακτες καταστάσειςΈνας οδηγός για να μη χάνονται οι δημοσιογράφοι, αλλά και όλοι όσοι ασχολούνται με την επικοινωνία και, γιατί όχι, οι απλοί χρήστες στον ωκεανό της πληροφορίας που οι χρήστες ανεβάζουν στο Διαδίκτυο.
Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις κρίσης, όπου οι επίσημες πληροφορίες είναι είτε λίγες, είτε χειραγωγούμενες. Από τότε που κυκλοφόρησε η αγγλική έκδοση, το έχουν «κατεβάσει» περισσότεροι από 50.000 χρήστες.
Το εγχειρίδιο κυκλοφόρησε δωρεάν στο Διαδίκτυο από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημοσιογραφίας πριν από περίπου δύο χρόνια, αλλά πριν από λίγες εβδομάδες, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, «ανέβηκε» και η ελληνική του έκδοση για όσους ενδιαφέρονται θα βρουν έναν οδηγό βήμα βήμα για το πώς να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που ανεβάζουν οι χρήστες (user-generated content ή UGC).
Την προσπάθεια συντόνισαν ο Ανδρέας Βέγλης, καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής στα ΜΜΕ, και ο Χαράλαμπος Μπράτσας, που διδάσκει στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Μαθηματικών «Web of Science». 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...