Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Διήμερο εργαστήριο δημιουργικής γραφής: «Βασικές αρχές - χτίζοντας το σκελετό της ιστορίας»


laculturela logo final2Το Παλαιοβιβλιοπωλείο του Νίκου Χρυσού, το εργαστήρι Δημιουργικής γραφής Laculturelá και ο συγγραφέας Λευτέρης Γιαννακουδάκης, διοργανώνουν διήμερο εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τίτλο «Βασικές αρχές δημιουργικής γραφής - χτίζοντας το σκελετό της ιστορίας». Το εργαστήριo θα πραγματοποιηθεί 6-7 Ιουνίου 2013 στο χώρο του Παλαιοβιβλιοπωλείου, Χαριλάου Τρικούπη 63 και Δερβενίων και ώρες 18.00-21.00. Δηλώσεις συμμετοχής στο 2103631821 και στο info@oldbooks.gr.


Περιγραφή Εργαστηρίου: Σκοπός του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή στις τεχνικές της δημιουργικής γραφής στην πεζογραφία. Θα συζητηθούν θέματα όπως: χαρακτήρας, πλοκή, ύφος, σκηνικό, οπτική γωνία καθώς και τρόποι με τους οποίους μπορούμε να ξεκινήσουμε το «χτίσιμο» μιας ιστορίας. Το εργαστήριο θα έχει βιωματικό χαρακτήρα και οι συμμετέχοντας θα κληθούν να γράψουν κείμενα πάνω σε συγκεκριμένες, πρωτότυπες ασκήσεις. Σημαντικό μέρος θεωρείται το τμήμα της αντιφώνησης, κατά το οποίο τα κείμενα των συμμετεχόντων διαβάζονται και σχολιάζονται από όλους τους συμμετέχοντες.
Σε ποιους απευθύνεται: Σε άτομα που ασχολούνται με το χώρο της συγγραφής. Σε οποιονδήποτε θέλει να εκφραστεί δημιουργικά μέσω της γραφής. Σε οποιονδήποτε θέλει να μάθει τα μυστικά «της κουζίνας» του συγγραφέα.
Προϋποθέσεις Συμμετοχής: Για τη συμμετοχή στο σεμινάριο δεν υπάρχουν προ-απαιτούμενες δεξιότητες.
Κόστος Εργαστηρίου: Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν και απαιτεί δήλωση συμμετοχής, καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10. Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στο 2103631821 και στο info@oldbooks.gr.
lyannakportraitΟ Λευτέρης Γιαννακουδάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 1972. Εργογραφία: «Τα Φαντάσματα του Δεκέμβρη», Μεταίχμιο, 2012, «Η δημιουργική Γραφή στο Δημοτικό», Κέδρος, 2009,  «Απολεσθέντα αντικείμενα», Βιβλιοπωλείο της  ΕΣΤΙΑΣ, 2006. «Τρέξε, μύγα, χτύπα το τζάμι», Ελληνικά Γράμματα, 2000. Ζει στο Ηράκλειο, όπου διδάσκει Δημιουργική Γραφή και σενάριο στο LaCulturela.gr.

 
2013 | ιδεόστατο από την ανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK Deluxe Templates. WP by Masterplan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...